Bel 071 409 70 95

Wij beschermen uw staal

Het Nationaal Militair Museum te Soesterberg

Wat mooi is moet mooi blijven!

Staal is een veel gebruikt materiaal bij het realiseren van bouwprojecten in vele toepassingsgebieden. Met staal worden veel mooie objecten gemaakt. En wat mooi is moet mooi blijven. Door het staal te conserveren verlengen we de levensduur en behoudt het product haar unieke eigenschappen.

Metaalbescherming Katwijk heeft alles in huis om uw staalconstructies op de juiste manier te beschermen. Van de voorbehandeling met de grootste straalmachine van Europa tot het adviseren van het juiste verfsysteem. En dat doen we op een zeer doordachte en efficiënte manier.

Wat maakt ons bijzonder?

Flexibiliteit

Een flexibele instelling bij (bouw)projecten.

Proces

Alle processen vinden plaats binnen onze muren.

Kwaliteit

Ideale omstandigheden voor een verfsysteem.

Effciëntie

Een minimum aan handelingen op de werkvloer.

Flexibiliteit5400 m² spuitoppervlakte

Bij de ontwikkeling van (bouw)projecten is ‘flexibiliteit’ een factor van belang. Dat weten we als geen ander. Wij beschikken over 5400 m² spuitoppervlak verdeeld over zes loodsen. En dat stelt ons in staat om diverse projecten en verfsystemen in diverse fases tegelijkertijd te behandelen. Ons totale spuitoppervlak is volledig geconditioneerd. En dat zorgt ervoor dat 24/7 voor u aan de slag kunnen zijn. Ongeacht de temperatuur en luchtvochtigheid van de buitenomgeving.

ProcesAlles binnen onze muren

Alle processen vinden binnen dezelfde muren plaats. Hierdoor is uw product van begin tot eind beschermd tegen weersinvloeden en krijgt u gegarandeerd een eindproduct van topkwaliteit. Onze straalmachine is een van de grootste van Europa (40m x 1,6m x 4m) waardoor wij zeer grote constructie onderdelen machinaal, efficiënt en nauwkeurig kunnen ontdoen van corrosie en overig vuil. Het product wordt vrijwel direct in onze geconditioneerde hallen behandeld en voortdurend gecontroleerd volgens de kwaliteitsnormen. Het veilige transport naar uw bouwplaats is ook onderdeel van onze service.

  • 1. Stralen
  • 2. Transport & voorbewerking
  • 3. Conserveren
  • 4. Eind
    controle
  • 5. Laden &
    transport
Kwaliteit Standaard het beste van het beste

De luchtvochtigheid en temperatuur van de omgeving zijn van essentieel belang bij het aanbrengen van een verfsysteem. Om de kwaliteit te waarborgen worden deze waardes in iedere hal volledig geautomatiseerd gestuurd en bewaakt. Hierdoor wordt uw product in de meest ideale omstandigheden behandeld. De leidraad hierbij is NEN-EN-ISO 12944.

Efficiënt procesEen minimum aan handelingen

Om zo efficiënt mogelijk te werken proberen wij de meest ideale omstandigheden te creëren op onze werkvloer. Hierbij streven we naar een minimum aan handelingen omwille van de kwaliteit en doorloopsnelheid van uw project. Onze geconditioneerde loodsen zijn uitgerust met sterke ventilatiesystemen en 12 bovenloopkranen, waardoor respectievelijk de droogtijd (proces wachttijd) en onze handelingssnelheid sterk worden verbeterd.

Mogelijkheden Wat ons betreft? onbeperkt

Onze ruime ervaring in het aanbrengen van uiteenlopende verfsystemen voor een diversiteit aan projecten maakt ons tot een zeer geschikte partner.

Wij kunnen u vanuit onze expertise in elke toepassingsvorm adviseren.

De daad bij het woord voegen

De daad bij het woord voegenPrincess Juliana Terminal

Sint Maarten is een prachtig tropisch eiland dat jaarlijks door duizenden toeristen wordt bezocht. Op Sint Maarten heeft men daarom gekozen te investeren in een gloednieuwe airport-terminal, waar de gasten op gepaste wijze kunnen worden ontvangen. Naast de technische, stond ook de estetische uitvoering van het gebouw zeer hoog in het vaandel. Wij waren dan ook trots dat Metaalbescherming Katwijk werd gevraagd de gehele stalenconstructie te conserveren.

 

Men dient uiterst goed rekening te houden met de klimatologische omstandigheden van het werk. Sint Maarten heeft een tropisch klimaat; hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid, en zeer hoge zoutwaarden door de omringende Caraïbische zee.

 

De Juliana-terminal is ontworpen door NACO (Netherlands Airport Consultants).

Onze klanten