Bel 071 409 70 95

Onze projecten

Off Shore


Le Carrefour

Nederland - Leiden

2009 - 2010

In het centrum van Leiden is het Kantoorpand Le Carrefour ontwikkeld. Het betrof een logistiek complex werk midden in Leiden. Het kantoorgebouw werd naast het station, tegen de spoorlijn Amsterdam-Leiden gerealiseerd en ligt 300 m van het centrum van Leiden. De openbare weg gaat onder het gebouw door. Om die reden is de constructie op straatniveau opgetild door twaalf boomconstructies die zijn samengesteld uit een combinatie van staal en beton. Ze zijn vanaf de derde verdieping verbonden met de gebouwen die erachter liggen.

 

De hele bovenbouw betreft een staalconstructie met kanaalplaatvloeren, afgesteund tegen vijf gegleden betonnen stabiliteitskernen. In totaal is 30.000 m2 staalconstructie gerealiseerd. De constructie is door Metaalbescherming Katwijk voorzien van 2 systemen. Deels in een primer geschikt voor brandwerende conservering, welke op locatie is aangebracht en een deel in een 3 laags systeem.

 

Een strakke planning van de aan en afvoer van materialen was een must ivm de beschikbare ruimte. Compacte stapels en efficiente belading van de trailers is in samenspraak met de montage door Metaalbescherming Katwijk gerealiseerd.